Mis Kokular Sevgili Okuyucularım, Serüvenimde Yanımda Olduğunuz için Çok Teşekkür Ederim! Bon Appetit!
RSS

8 Temmuz 2010

Mixerimin Bu Yolda Canına Kıyması ve RainBow Cake'im

Bu hafta yapılmayanı yapma girişimlerim devam ediyor sevgili okuyucularım! Bugün, İspanya ve Arjantinde meşhur olan Rainbow Cake'i, Türkiyede ilk kez yapmış biri olarak biraz böbürleniyorum! Biraz bana hak verin! İlk sen değilsin diyenler olabilir fakat ben, araştırdım ve inanın bir kişi bile bulamadım! Kendisi özel bir yöntemle yapılıyor. Bence hiç zor değil! Sadece biraz zaman alıyor yavrucak :). Resmen bir eksperiment oldu benim için. Baş koyduğum şeyleri yapabiliyor olmak ise; huzur verici! Kek, fırında 1 saat kadar bir süre piştikten sonra soğudu ve kalıptan çıkarıldı. Sonuç; fosforlu renklere sahip bir kek! Ahhh! Hele tadıııı.. Babam garip tradisyonel bir kişilik olduğu için yemekten çekindi ama dayanılmaz baskılarım sonucunda yedi tabi ki. :)) Başında duran ve devamlı "Vizyonunu genişlet babaaaaaaa!" diyen bir kızı susturmanın tek yolu; onu bir çırpıda yemektir! :) Beğendi mi? Hemde çok! Mutfakta duran annemden şöyle bir ses geliyordu; "Vayyyyyyyyyyyyyy!" Düşünsenize! İnanılmaz bir haz değildir de nedir bu?!  Üstüne her zamanki gibi Çaaaaakkk yapıldı ve küçücük hoplandı! :)) Zafer turu gibi! :) Koşmuyorum merak etmeyin! Hala yürüyorum! Okula ne kaldı ki şurada! 2.5 ay sonra eğitim başlıyor ve hala para birikimi devam ediyor. Siparişlerim sağ olsun. :) Yalnız Huston, bir problemimiz var! Rainbow Cake'imin homojen karışımı tam bittiğinde zavallı Mixerim intihar etti! Görseniz halini yavrumun.. İlk önce sağ kol ınnnnnn ınnnnn ın! diyerek durdu ve onu gören sol kol aynı sesi çıkartarak bu acıya bir son verdi! Durduğu anda elimin titremesini tahmin bile edemezsiniz sevgili okuyucularım! Gözlerim doldu ve manga karakterleri gibi gözlerimin yanından göazyaşları fışkıra fışkıra ağlamaya başladım. "Mixerim öldüüüüü!Mixerim öldüüüü!" diye çığıran bir mahlukat gibi mutfakta yerde dizlerimin üstüne çökmüş hafif obsesif bir biçimde ağladım itiraf ediyorum! Söylemem gerekirse, kendisi çocuğum gibi olur ve son nefesini benim ellerimde vermesi de ayrı bir acı tabi! :( En azından annemin ellerinde ölmedi! Yoksa vay haline annemin! Gönül ister KitchenAid'ime kavuşayım ama onun için biraz daha zaman var. :) Yarın Kuzenler buluşmasından önce ilk iş, yeni bir Mixer almak olacak! Gözüme kestirdiğim ve şu anda indirimde olan bir tane vardı. Hemen saldırışa geçmeliyim! Yoksa iki elim bağlı gibi hissederim ve sanırım çıldırabilirim! :) Gökkuşağı zaferinden ve ufak çaplı sinir krizinden sonra annem doymadı ve geçen gün yaptığım Peynirli Çöreklerden yine istedi. İşin en güzel yanı ise, el alışkanlığı elde ediyor olmam. Reçeteye bakmadan bir çırpıda yapmak ve cicilerin fırından ne zaman çıkacağını bilmek inanılmaz bir duygu sevgili okuyucularım. Söylemiştim size değil mi? Eğer inanırsanız, herşey mümkündür! Ben bir şeye inandım ve hiçbir şeyin beni durdurmasına izin vermeyeceğim! Çünkü hayat böyle güzel.. Ben mutfaktayken..
Bon Appetit!

8 Yorum:

Lavanta Bahçesi dedi ki...

Ellerine sağlık :) blogland'de görüp tanıdığım rainbow kek bana süper lezzetli görünmüştü, gıda boyaları ile hiç bir deneyimi olmayan bana böyle bir girişim uzak durdu hep ama birisinin deneyip başardığını bilmek yeter :)) diyette olmasam 1 dilim isteyeceğim ama :)))

Duygu Tugcu dedi ki...

Bende katı rejimdeyim bu aralar :) Bir ısırık alabildim..Tamam, aramızda kalsın 3 ısırık :)) Cok teşekkür ederim güzel yorumun için :)

TavusKusu Hanım dedi ki...

why not! =) i am proud of u!

Unknown dedi ki...

sevgili Duygu, Rainbow Cake 'le günümüz sanatçıları sergisine bile katılabileceğini düşünüyorum.. ilk kez böyle renkli bir kek gördüm. göze hitap bu kadar olur ,, mide zaten coşar :) ,, ellerine sağlık..

Duygu Tugcu dedi ki...

Çok teşekkür ederim Nurcum :) Onur duydum güzel commentinden dolayı :)

İngilizce Gramer Kılavuzu dedi ki...

Bu tarz bir keki -bende sadece 3 renk vardı(:- tamamen sallamasyon bir tarifle muffin olarak denemiştim. Sebebi de 70 kadar muffin pişirmem gerektiğinden aynı şeyi yapmaktan sıkılmamdı:)

Fakat bu şekilde harika olmuş, özellikle de mavi ve pembenin uyumu :)

Duygu Tugcu dedi ki...

70 kadar muffin yapmakta kolay iş değil :) Ellerine sağlık Dilekçim..
Bende seviyorum mavi-pembe uyumunu çok.. Ama daha değişik renkleri de kombine edicem önümüzdeki günlerde :) Çok teşekkür ederimm :)

Filiz dedi ki...

yaaa canım çok güzel görünüyo kekin bayıldım ve ben bir kek canavarı olarak ilk defa bu kadar güzel görünen ve ye beni ye beni diyen bi kekle karşılaşıyorum :) ama maalesef her zamanki gibi bu güzellikten mahrum kalıyorum ...

Yorum Gönder

Bu sitede yayınlanan herşey © Copyright'ı Duygu Tuğcu'ya aittir.İçerik izinsiz kullanılamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.