28 Nisan 2010
Babamı Çıldırtan Limonlu Bademli Tart
wibiya
Bu sitede yayınlanan herşey © Copyright'ı Duygu Tuğcu'ya aittir.İçerik izinsiz kullanılamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.
Mini Minnacık Mutfak Serüvenime Hoşgeldiniz
Vanilya (Vanilla planifolia), Orchidaceae (canavarotugiller) familyasından birçok tropikal ülkelerde yetiştirilen, tırmanıcı gövdeli bir bitki türüdür. Vatanı Meksika, Madagaskar, Cava ve Antillerdir.Yeşilken toplanıp, sonra suda haşlandıktan sonra kurutulan meyveleri kullanılır. Özel kokulu vanilin maddesi ancak fermentatif bir kurutma sonucunda meydana gelmektedir. Vanilin meyveden glikosit ile bağlı durumdadır. Ancak böyle bir kurutma esnasındakimayalanma ile serbest hale geçmektedir. Genellikle evlerde kullanılan vanilya doğal değildir. Pasta, çikolata, dondurma, şekerleme, kahve, kakao ve kola, likör gibi pek çok ürüne tat katmak için kullanılır. Vanilya, mide ve sinir sistemini üzerinde uyarıcı etkilere sahiptir. Koku verici olarak gıda ve parfüm sanayiinde kullanılmaktadır.
Glüten, özellikle buğday gibi tahıllarda bulunan bir protein grubudur. Buğday; başta çavdar, arpa, yulaf olmak üzere diğer hububat tahılları ile de yakından alakalıdır ve bu nedenle bu tahıllar da glüten içerirler.Glüten, hamurun güçlü yapısından sorumlu, buğdayda bulunan proteindir. Glüten proteinleri, ekmek yapımı esnasında oluşan ağsı yapıdan sorumludur. Yükselme devresinde oluşan bu yapı çok önemlidir, glütensiz istenilen yapı oluşamaz ve ekmek mayalanamaz.Glüten, birçok insan için mide-bağırsak kanalı yoluyla kolaylıkla sindirilebilen normal bir proteindir. Fakat bazı kişiler glüteni sindiremez. Bu kişiler çölyak hastalığı olarak adlandırılan glüten intolerantlardır.Glüten bir seri farklı proteinin karışımıdır ve iki grupta sınıflandırılır bunlar, Prolaminler ve Glutelinlerdir. Başlıca prolamin proteini olan Gliadin, çölyak hastalığı veya gluten intoleransında başlıca problemdir, gliadin antikorları bu hastalıkla alakalı olan bağışıklık komplekslerinde bulunmaktadır.
8 Yorum:
Fotoğrafa bay-yıl-dım:)
hihihihih tesekkur ederimmm.. Babamdan izin alip koydum :)
Benim diyet yapamaya çalıştığım şu dönemde, pişirdiğin şahane tartlar, pastalar, cheesecake'ler için sana minnettarım :)) aynı babanın bademli pie'yı yediği gibi bende seni yicem küçük hanım :))
merhaba duygu, cok guzel basarılara ımza atmanı temennı ederım. bende senın gıbı mutfağa küçüklüğümden beri çok meraklıyım. kendi kendime ınternetten öğrendiklerimi uygulamaya çalışıyorum. sen kazandığım parayı galiba gittiğin pastacılık kursuna yatırıyorsun bundan bahsetmek istedin okul fonuma gidiyor derken.. mutfak sanatlarına mı gidiyorsun yoksa başka bir kursa mı bunu öğrenmek istedim. gerçekten paranı kazanıp böyle bir kursa gitme imkanı sağladıysan kendıne seni tebrik ederim...
Merhabalarrrr..efet kendi parami kazanip kurs parasi biriktiriyorum acikcasi..MSA ya baslayacagim :) en heyecanli oldugum seyde bu :) bu arada okunduguma da cok cookk sevindimmm.. :) kendine iyi bakk..
Bu arada Adsiz dedi ki ye cevap: bende rejimdeyimm..cok kilo aldim bu yuzden :))) bide benim halimi dusunnn :))
MERHABA DUYGU MSA YAZ ICIN OLAN HIZLANDIRILMIS KURSLARINA MI KATILMAYI DÜŞÜNÜYORSUN? BENDE GİTMEYİ DÜŞÜNÜYORDUM AMA ŞUBAT SONU GİBİ YENİ DÖNEMLERİ BAŞLAMIŞTI. BİR ARA YAZ İÇİN HIZLANDIRILMIS KURSLARIN BAŞLAYACAĞINI GÖRDÜM. BİR DE SANA BİR TARİF DANIŞMAK İSTİYORUM MARBRE KEK TARİFİ HİÇ DENEDİN Mİ?
merhaba irmak..hizlandirilmis kurs degil.normaline gidecegim.eylulde baslior o da :) tarif icin sayfadaki.iletisim linkinden bana mail atarsan cok sevinirim canim..
Yorum Gönder