Bon Appetit!
23 Mayıs 2010
Pazar Kahvalıtısında Nutella'ya bulanmış PanCakelerim
Bon Appetit!
wibiya
Bu sitede yayınlanan herşey © Copyright'ı Duygu Tuğcu'ya aittir.İçerik izinsiz kullanılamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.
Mini Minnacık Mutfak Serüvenime Hoşgeldiniz
Vanilya (Vanilla planifolia), Orchidaceae (canavarotugiller) familyasından birçok tropikal ülkelerde yetiştirilen, tırmanıcı gövdeli bir bitki türüdür. Vatanı Meksika, Madagaskar, Cava ve Antillerdir.Yeşilken toplanıp, sonra suda haşlandıktan sonra kurutulan meyveleri kullanılır. Özel kokulu vanilin maddesi ancak fermentatif bir kurutma sonucunda meydana gelmektedir. Vanilin meyveden glikosit ile bağlı durumdadır. Ancak böyle bir kurutma esnasındakimayalanma ile serbest hale geçmektedir. Genellikle evlerde kullanılan vanilya doğal değildir. Pasta, çikolata, dondurma, şekerleme, kahve, kakao ve kola, likör gibi pek çok ürüne tat katmak için kullanılır. Vanilya, mide ve sinir sistemini üzerinde uyarıcı etkilere sahiptir. Koku verici olarak gıda ve parfüm sanayiinde kullanılmaktadır.
Glüten, özellikle buğday gibi tahıllarda bulunan bir protein grubudur. Buğday; başta çavdar, arpa, yulaf olmak üzere diğer hububat tahılları ile de yakından alakalıdır ve bu nedenle bu tahıllar da glüten içerirler.Glüten, hamurun güçlü yapısından sorumlu, buğdayda bulunan proteindir. Glüten proteinleri, ekmek yapımı esnasında oluşan ağsı yapıdan sorumludur. Yükselme devresinde oluşan bu yapı çok önemlidir, glütensiz istenilen yapı oluşamaz ve ekmek mayalanamaz.Glüten, birçok insan için mide-bağırsak kanalı yoluyla kolaylıkla sindirilebilen normal bir proteindir. Fakat bazı kişiler glüteni sindiremez. Bu kişiler çölyak hastalığı olarak adlandırılan glüten intolerantlardır.Glüten bir seri farklı proteinin karışımıdır ve iki grupta sınıflandırılır bunlar, Prolaminler ve Glutelinlerdir. Başlıca prolamin proteini olan Gliadin, çölyak hastalığı veya gluten intoleransında başlıca problemdir, gliadin antikorları bu hastalıkla alakalı olan bağışıklık komplekslerinde bulunmaktadır.
8 Yorum:
merhaba,tarifte toz şeker ve kabartma tozu ölçüsünü verirken kaşık demişsiniz. kaşık çeşidi acaba nedir?
tarifteki ölçüleri düzelttim ışılcım. Yazarken kendimi dağıtıp eksik yazabiliyorum. Çok teşekkür ederim :)
çok teşekkür ederim:)) en kısa zamanda deneyeceğim..
afiyet olsun ışılcımmm :)
tarifde benim de anlayamadigim bi kisim var, un seker kabartma tozu nu icinde mayonez olan bir kaseye mi eliycez ?
cok absurd bir sey sorduysam kusura bakmayin. biraz acemiyim:))
Mayanoz kasesi, kasenin adı Betülcüm.. Metal yuvarlak bir kase oluyor.Eminönünde Nüansta bulabilirsin. Yada geniş bir kase de işini görür.. Hiç bir şey absurd değil canım :)
:)) ay cok guldum kendime ama nerden bileyim:)) tesekkur ederim:) blogunu cok sevdim bu arada, artik takipteyim:) boyle bi kac sorum daha olabilir :D
Assk olsun Betülcüm..Her zaman elimden geldiğince ve bildiğim sürece yardımcı olurum.. :)
Yorum Gönder