Mis Kokular Sevgili Okuyucularım, Serüvenimde Yanımda Olduğunuz için Çok Teşekkür Ederim! Bon Appetit!
RSS

3 Haziran 2011

Pasta Canavarı

Hayat binbir türlü koşturmaca içerisinde geçerken arkama dönüp baktığımda kocaman bir dünya görüyorum. Hayalinin peşinden koşan asla büyümeyecek bir kız çocuğu.. Hayalime sıkıca tutunmuşum, her gün delice çalışmışım, sonra bundan para kazanmışım, ardından okuluna gitmişim, cafemi açmışım ve daha dün City&Guilds'in pastacılık ekmekçilik sınavına girmişim! O da yetmemiş Pasta Canavarı adı altında marka kurmuşum ve tasarım pasta ve kurabiyelerimi satmaya başlamışım! Pehhhhh!!! Evet! Kendimle gurur duyuyorum sevgili okuyucularım. Çoğu zaman farkında olamadığım ve hunharca akan hayata yenik düştüğüm zamanları saymazsak, kendimi izninizle alkışlıyorum. Sen, oradaki, evet sen! Ekranın karşısında oturmuş, nefret ettiği hayata yenik düşmüş, cesaretini toplayamayan kişi! Daha ne duruyorsun?! Ben yapabiliyorsam eğer sen de yapabilirsin! İnan bu hiç düşünemeyeceğin kadar mümkün! Sadece bir adım atacaksın.. Küçük bir adım.. 
Kimse hiçbir şeyin kolay olduğunu söylemiyor sevgili okuyucularım. Ne yazık ki bu böyle! 7/24 çalışıyorum hatta 24 saat yetmiyor bile diyebiliriz. Dükkanla ilginemek bir yandan pasta siparişleri bir yandan derken sağ kolumun kasını incittim. Doktorluk oldum. Athel midir nedir öyle bir şey takıyorum. Şeker hamuru yoğurmak kolay mı canımmmmm?! :) Geçenlerde Chef Gökhan Sorguç'un doğum günü için gelen siparişi uyumadan bitirdim ve teslim ettim. Üstüne geldim Laptop Şeklinde pasta siparişini yetiştirdim. O bitti kocaman bir CheeseCake siparişini halettim. Ardından Keçi Events'in pastasını yaptım. Halimi görseydiniz inanın bana ağlardınız. Sersefil!!!! Çarpıntı tuttu, kol sizlere ömür! Nasıl uyudum ne yaptım hiçbir fikrim yok! Hakkaten kimse kolay olacağını söylememişti! Neyse iş olsunda ben yorulayım! O kadar büyük bir zevk ki bu anlatamam size.  Beni bırakın 24 saat pasta yapayım. Ne parasındayım ne pulunda! Yeter ki ben böyle dantel işler gibi işleyeyim! Saat çok geç olmuş şimdi.. Yarın yine iş günü.. Hmmmppfhhhhh...
Sadece bir gün böyle öğlene kadar uyumak istiyorum.. Çok mu yaniii...?
Bon Appetit!


www.pastacanavari.com


ayrıca facebook'tan Pasta Canavarı grubundan cicilerimi görebilirsiniz sevgili okuyucularımmmmm..

2 Yorum:

Handan'ı Yegâhı dedi ki...

slmlar duygu hanım. öncelikle yaptığınız işte çok başarılısınız sizi tebrik etmek istedim. bende modellemeyi figür yapmayı ve resim yapmayı sevdiğim için şeker hamurundan pastalar yapmaya da başladım bir süredir. fakar çeşitli problemler yüzünden bu bir keyiften strese doğru gitmeye başladı. sevdiklerime her pasta yaptığımda stres yaşıyorum. buda deneyimlerimin az olmasından kaynaklanıyor. bu problemlerle ilgili size danışmak istedim. yogunlugunuz arasında cvplayabilirseniz çok sevinirim :)

şöyle ki; şeker hamurunu direkt modellemede kullanıyorum. tylose yi hiç almadım ve nekadar karıştırılır bilmiyorum. birkaç yazı okudum ama yinede çok açıklayıcı olmadı benim için. ve bu nedenle yaptıgım figürler sertleşmiyor. ayrıca bu tylose benzeri maddelerin pasta kaplamada kullanılmayacağı yazılmış bir yerde. fakat ben pastayı kapladıgım hamurunda yumuşamasından ve deformasyona ugramasından şikayetçiyim. sanırım fazla karışık girdim olaya. siz beni aydınlatırsanız sevinirim bu aşamalar için.

şimdiden tşkler ilginiz için.

Doludoljmutfak dedi ki...

Tebrikler ..ama oncelikle brn yaptim sende yapabilirsin yazisi sonra tum yaptiklatiniz icin. O kadar zorki insanlarin birseyleri basardiktan sonra karsisindakine sende yapabilirsin demesi asilamaya calismasi .;) simdi ardayla izledim sizi cup cake lerin tarifini kacirdim tekrar istiyorum .bende yeni zaman zaman hevesi kacan yenilen bir mutfak asigi ve blig yazariyim bir gun vakit olursa eger siteme de beklerim sevgiyle ve pastayla kalin hep

Yorum Gönder

Bu sitede yayınlanan herşey © Copyright'ı Duygu Tuğcu'ya aittir.İçerik izinsiz kullanılamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.