- Fransa'ya gitmek
- Rokoko yapmak
Mini Minnacık Mutfak Serüvenime Hoşgeldiniz
Vanilya (Vanilla planifolia), Orchidaceae (canavarotugiller) familyasından birçok tropikal ülkelerde yetiştirilen, tırmanıcı gövdeli bir bitki türüdür. Vatanı Meksika, Madagaskar, Cava ve Antillerdir.Yeşilken toplanıp, sonra suda haşlandıktan sonra kurutulan meyveleri kullanılır. Özel kokulu vanilin maddesi ancak fermentatif bir kurutma sonucunda meydana gelmektedir. Vanilin meyveden glikosit ile bağlı durumdadır. Ancak böyle bir kurutma esnasındakimayalanma ile serbest hale geçmektedir. Genellikle evlerde kullanılan vanilya doğal değildir. Pasta, çikolata, dondurma, şekerleme, kahve, kakao ve kola, likör gibi pek çok ürüne tat katmak için kullanılır. Vanilya, mide ve sinir sistemini üzerinde uyarıcı etkilere sahiptir. Koku verici olarak gıda ve parfüm sanayiinde kullanılmaktadır.
Glüten, özellikle buğday gibi tahıllarda bulunan bir protein grubudur. Buğday; başta çavdar, arpa, yulaf olmak üzere diğer hububat tahılları ile de yakından alakalıdır ve bu nedenle bu tahıllar da glüten içerirler.Glüten, hamurun güçlü yapısından sorumlu, buğdayda bulunan proteindir. Glüten proteinleri, ekmek yapımı esnasında oluşan ağsı yapıdan sorumludur. Yükselme devresinde oluşan bu yapı çok önemlidir, glütensiz istenilen yapı oluşamaz ve ekmek mayalanamaz.Glüten, birçok insan için mide-bağırsak kanalı yoluyla kolaylıkla sindirilebilen normal bir proteindir. Fakat bazı kişiler glüteni sindiremez. Bu kişiler çölyak hastalığı olarak adlandırılan glüten intolerantlardır.Glüten bir seri farklı proteinin karışımıdır ve iki grupta sınıflandırılır bunlar, Prolaminler ve Glutelinlerdir. Başlıca prolamin proteini olan Gliadin, çölyak hastalığı veya gluten intoleransında başlıca problemdir, gliadin antikorları bu hastalıkla alakalı olan bağışıklık komplekslerinde bulunmaktadır.
8 Yorum:
yılbaşında paris dışında (gerçekten her yer berbat sadece Kong idare eder) herşey mükemmel gözüküyo bu listede :)
Liste mükemmel, benziyo muyuz ne?
;)
1. sıraya barselona'yı koymanı öneririm =)
hihihihi cok istiorum barcelonaya gitmekk...o akdar gusell miii?
Cok! Cok,cok,cok,cok :) Pro. Kurs'a kaydolmussun sanırım? Hayırlı olsun :) MSA mı yoksa Cullinary School mu?
ayy çok teşekkür ederimmmm.. MSA'ya kaydoldum. Bu eylül başlıyorumm.. Çok heyecanlıyımmmm :)
Tahmin edebiliyorum, bi gün ben de yapcam o işi, bnm beyden söz kopardım Fransa'ya göndercek beni =) Sana bol şanslar, başarılar : )
Cok tesekkurler Zeynep... Sana da ayni sekilde.. Takip ediyorum seni zaten.. Cok optummm...
Yorum Gönder