Mis Kokular Sevgili Okuyucularım, Serüvenimde Yanımda Olduğunuz için Çok Teşekkür Ederim! Bon Appetit!
RSS

11 Mayıs 2010

Kendinize İnanın!

Sevgili Okuyucularım, Bu sabah, daha kendime gelememiş bir vaziyette oturmuş çayımı yudumlarken kapı çaldı. Neyse ki gitgide iyileşmeye başlıyorum. Kargodan bana bir şey gelmiş. Acaba ne diye merakla paketi bir açtım ki, ne göreyim!! Hayatta en yakınım olan insan - Uğur Arcan- bana ta Amerikadan Pecan Cevizi yollamış!!! Pecan Pie daha önce yapmıştım biliyorsunuz fakat Pecan Cevizi Türkiyede bulunmuyor ne yazık ki! Tadı bizimkilere göre daha tatlı ve aynı zaman daha yumuşak. Bulamayacağımı anladıktan sonra normal yurdum ceviziyle yapmaya karar vermiştim bende benim güzelim pie'ımı. Oysa, bugün elime geçen muhteşem hediyem, bir anda içinde bulunduğum depresif ruh halimi aldı ve resmen çöpe attı. İnanın, bir gün pastacı şefi olmak için elimden gelen herşeyi yapıyorum fakat yanınızda size güvenen, sizinle gurur duyan, destekleyen ve takdir eden insanların olması o kadar önemli ki. Öyle büyük bir güç veriyor ki insana anlatamam. Mutluluktan ağladığımı itiraf etmeliyim size :). Hastalığım süresince mutfağa giremediğim ve koltuktan kalkamadığım için bende bol bol kitap okudum. Ders çalıştım. Yani, bir hastalık beni yatağa düşürebilir ama beni yıldırabilir mi?! Hiç sanmıyorum! Aynı atlet Marilyn King'in 1979 yılında trafik kazası geçirdikten sonra antrenman bile yapamayacak durumda olmasına rağmen sırf hayal ederek, videolar izleyerek ve gözünde canlandırarak olimpiyatlara gireceğine inanmasını ve gerçekten ikinci olarak girdiğini öğrendiğim zaman bende inanılmaz bir güç yeşertmiş olması gibi. Herşeyden önce inanmak!! Başaracağına ve senin olacağına inanmak! Yatıyorum ama görseniz hiç boş oturmuyorum. Durmadan ya tariflere bakıyorum ya da yapacağım şeyler hakkına bilgi topluyorum. Ne olduklarını öğreniyorum. Mesela; Temperleme ne demek? Çikolatanın küçük sırları nedir gibi. Tart ve Pie arasındaki farklar neler? Muffin çeşitleri neler?Amerikan versiyonu nasıl yapılıyor, İngiliz versiyonu nasıl yapılıyor gibi :) Gülmeyin. Gerçekten çalışıyorum. Unutmayın, Cyntia Kersey'nin "Engel Tanımayanlar" kitabında dediği gibi: Engel tanımaz olmanın uzman görüşleriyle, geçmişte kalan olaylarla, sanayi tarihiyle, yüksek zeka düzeyiyle çok fazla ilgisi yoktur. Sizi düşlerinizi gerçekleştirmeye iten zeka ya da mantık değildir; sezgi, düş gücü ve inançtır. İnanç öyle bir cesaret sağlar ki eleştirmen ve uzmanlar, sonuçları ağzı açık izlerler. Kendinize inanın! Diğerlerinin size inanmaktan başka çare bulamayacağı günler kendiliğinden gelecektir!
Bon Appetit!

9 Yorum:

Unknown dedi ki...

Afiyet olsun canım benim. Minik bir cevizin senin elinden Pecan Pie zevkini almasına izin veremezdim. Senin de dediğin gibi, engeller yıkılmak için vardır. Tam olarak bunu demedin ama anafikir bu :) Öptüm!

Duygu Tugcu dedi ki...

canimsin sen benim!

TavusKusu Hanım dedi ki...

istedikten sonra olmicak sey yokmus demek ki! hatta mesafe die de bisey yokmus =) yanniz bisi dicem cevizler inanilmaz gozukuoooooo..pie istio olabilirimmmmm

Duygu Tugcu dedi ki...

Bu hafta yapicamm umarim canimm..höpürdete höpürdete yersin :)

dyt.kelebekdiyeti dedi ki...

pastacı şefi olmak hatta pastacı şefi yamağı olmak bile çok eğlenceli... bir ara yamaklık yapmıştım.. zaten o koca mutfakta tek sevdiğim yerdi diyebilirim... :)) çoooooooook geçmiş olsun... bol pecan cevizli tarifler :)) ama önce macaronları bekliyorum :))

Filiz dedi ki...

canımm benim sen müthiş pozitif bi insansın senin yazılarını kendime uyarlayıp ders almıyo değilim :) emeline ulaşmanı gönülden istiyorum ve seni canı gönülden destekliyorum ;) ( bu arada yaptığın her şeyin tadına bakma hayali beni zayıflattı :) söylemiş olim :p

Duygu Tugcu dedi ki...

Özge: Özge macaronlari haftaya yapıp hemen bloga koyucammm..Bakalım nasıl olacaklar.Şimdiden heyecan yaptım bende canım :)

Filiz:hiii..o kadar zayıflamaaaa.. :) zaten evlenirken pastanı ben yapıcammmm :)

Filiz dedi ki...

:)) düğüne kadar biraz zayıflasam hiç fena olmaz ... eee nede olsa istanbul'a yerleşicem o zaman senin pastalarından mahrum olmicam, haliyle de kilolar gelicek hehehee :)

Duygu Tugcu dedi ki...

hihihihhii bir gün yersin sonra 3 gün diyet yaparsın sonra ben yine beslerim seni sonra yine diye :))) Kısır döngü :))

Yorum Gönder

Bu sitede yayınlanan herşey © Copyright'ı Duygu Tuğcu'ya aittir.İçerik izinsiz kullanılamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.