Mis Kokular Sevgili Okuyucularım, Serüvenimde Yanımda Olduğunuz için Çok Teşekkür Ederim! Bon Appetit!
RSS

23 Mayıs 2010

Pazar Kahvalıtısında Nutella'ya bulanmış PanCakelerim

Sevgili okuyucularım, şapsal bir vaziyette yataktan kalktıktan sonra güzel bir Pazar Günü Kahvaltısı etme fikri ağzımı sulandırdı desem yeridir. Serra'nın da uzun süredir benden yapmamı istediği Amerikan Usülü PanCakeleri hayata geçirmenin zamanın gelmişti bile. Kollar sıvandı ve mutfak faresi pozisyonumu aldım. Amacım; annem, babam ve Serra uyanmadan insanı kendinden geçirtecek bir kahvaltı hazırlamaktı. Olmazsa olmaz peynir çeşitleri, domatesler ve bilimum zeytinler masayı donattı. Hemen ardındanda PanCakelerimi yapmaya başladım. Yapılışı aslında çok basit! Sizde bir Pazar kahvaltısında sevdiklerinize rahatça yapabilirsiniz. 1 bardak su, bir bardak ılık süt, 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ ve 3 yumurta cam bir kasede çırptım. 3 bardak un, 2 çorba kaşık kadar toz şeker, bir tutam tuz, 1 çay kaşığı karbonat, 1 paket Şekerli Vanilin ve 1 paket kabartma tozu (1 yemek kaşığı) ayrı bir mayonez kasesinde elendikten sonra likit karışımın içine ekledim ve bir güzel çırptım. Tava'yı ısıttıktan sonra da, birazcık sıvıyağ koydum. Yalnız çok fazla olmaması gerekiyor. Fazla gelirse bir peçete yardımıyla üstünden fazla yağı alın. Kepçeyle PanCake karışımını teker teker dökün. Bendeki tava özel olduğu için dört yuvarlak bölümden oluşuyor. O yüzden, yuvarlak şekil almaları bakımından problemim olmadı. Hemencecikte pişiyor keratalar :). Dikkat edin yakmayın sevgili okuyucularım! Elinizde spatula ile başında durmanız gerekiyor resmen :). Tabağa alıp masaya geldiğimde ise, herkes çoktan uyanmıştı :).Eh! Bu güzel kokuya kim uyanmaz değil mi?! Nutellamız ve Pudra Şekerimiz de yerini aldıktan sonra hepberaber resmen yumulduk PanCakelere! :)) Açıkçası günün geri kalanında yenilen şeylere dikkat etmenin ceza olacağı bir gün daha başlamış oldu :). PanCakeleri Mısır Şurubu, Bal ve Çeşitli Meyvelerle de kombine edebilirsiniz. Benim tercihim çikolata versiyonundan oldu. Offf.. yine karnım acıktı işte :) Akşam yemeği için hayranı olduğum Emeril Lagasse usulü Güveçte BeefStraganoff yapma fikri karnımın içinde canavar varmışçasına çıkardığı sesi bir nebze bastırmış oldu :).
Bon Appetit!

8 Yorum:

ışıl dedi ki...

merhaba,tarifte toz şeker ve kabartma tozu ölçüsünü verirken kaşık demişsiniz. kaşık çeşidi acaba nedir?

Duygu Tugcu dedi ki...

tarifteki ölçüleri düzelttim ışılcım. Yazarken kendimi dağıtıp eksik yazabiliyorum. Çok teşekkür ederim :)

ışıl dedi ki...

çok teşekkür ederim:)) en kısa zamanda deneyeceğim..

Duygu Tugcu dedi ki...

afiyet olsun ışılcımmm :)

Beetle dedi ki...

tarifde benim de anlayamadigim bi kisim var, un seker kabartma tozu nu icinde mayonez olan bir kaseye mi eliycez ?

cok absurd bir sey sorduysam kusura bakmayin. biraz acemiyim:))

Duygu Tugcu dedi ki...

Mayanoz kasesi, kasenin adı Betülcüm.. Metal yuvarlak bir kase oluyor.Eminönünde Nüansta bulabilirsin. Yada geniş bir kase de işini görür.. Hiç bir şey absurd değil canım :)

Beetle dedi ki...

:)) ay cok guldum kendime ama nerden bileyim:)) tesekkur ederim:) blogunu cok sevdim bu arada, artik takipteyim:) boyle bi kac sorum daha olabilir :D

Duygu Tugcu dedi ki...

Assk olsun Betülcüm..Her zaman elimden geldiğince ve bildiğim sürece yardımcı olurum.. :)

Yorum Gönder

Bu sitede yayınlanan herşey © Copyright'ı Duygu Tuğcu'ya aittir.İçerik izinsiz kullanılamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.