Mis Kokular Sevgili Okuyucularım, Serüvenimde Yanımda Olduğunuz için Çok Teşekkür Ederim! Bon Appetit!
RSS

24 Mart 2010

Komşuları Çatlatan Muhallebili Lokum


Ne yapsam diye düşünüyordum ki, aklıma lokum yapmak geldi. Öyle sıradan bir lokum değil bu. Bildiğiniz muhallebili. Yapması da bir o kadar kolay! Baktınız komşular size yemeğe geliyor veya erkek arkadaşınızı etkilemek istiyorsunuz, işte size bir fırsat!
Annem ve babam parmaklarını yediler. Açıkçası güzelim suflelerim yanında ağladı diyebilirim. :(

Karşınızda Muhallebili Lokum Tarifim:
Malzemeler:
-3 su bardağı süt ( biraz fazla koyun 3,25 su bardağı gibi)
-2,5 kahve fincanı un
-2,5 kahve fincanı tozşeker
-2 çorba kaşığı margarin
-1 paket kakaolu bisküvi
-2 çorba kaşığı kakao
-4 çorba kaşığı hindistancevizi
-2 kaşık vanilya veya 2 paket şekerli vanilin
-2 avuç fındık veya ceviz ( hangisini daha çok seviyorsanız)


Yapılışı:
İlk önce bir tencereye 3 çorba kaşığı margarin ve 2,5 kahve fincanı unu koyun ve sarı renk alıncaya kadar kavurun. Sütü yavaş yavaş ilave edin.( 4 aşamada koymanız en iyisi. Her bir aşamada koyduğunuz süt sonrası biraz karıştırın.)Şekeri ekleyin ve muhallebi kıvamı alıncaya kadar karıştırın. Olan muhallebiyi ocaktan alın ve 2 paket şekerli vanilini koyun. 10dk. kadar blender ile çırpın. Kollarınız ağrayacak dikkat edin. Muhallebi biraz ılınsın. Diğer tarafta ise bisküvileri rondodan toz haline gelene kadar geçirin. Fırın tepsinize streç kaplayın. Rondodan geçirdiğiniz bisküvileri tepsiye yayın. Ilınmış muhallebiyi yaydığınız bisküvilerin üzerine dümdüz olacak şekilde yayın. Baktınız dümdüz olmuyor, bir spatula yardımıyla düz yapın. Üstüne kakao serpin. Farklı bir biçimde istiyorsanız, bisküvi yerine hindistancevizi koyabilirsiniz. O zaman dış kısmı beyaz olacaktır. En üste de istediğimiz şeyi serptikten sonra buzdolabında biraz soğutun. Soğuduktan sonra tezgahınıza alın ve 3 cm genişliğinde şeritler halinde boyuna kesin. Şerinlerin içine rondodan geçirdiğiniz ceviz veya fındıklarınızı serpin ve rulo şeklinde şeritlerinizi sarın.

Mükemmel lokumlarınız hazır! Bon Appetit!

4 Yorum:

Unknown dedi ki...

Duygucum supersin sayfana bayildim canim basarilarinin devamini diliyorum !!!! Hep burdan yeni fikirler ogrenebilicez hurrayyy!!!

B.G. dedi ki...

Bunu denicem en kısa sürede.. hatta en kısa sürede sana gelip senin elinden yemeyi tercih edebilirim :)))

Duygu Tugcu dedi ki...

Gel ben sana yaparım canımcım :)

Adsız dedi ki...

guzell

Yorum Gönder

Bu sitede yayınlanan herşey © Copyright'ı Duygu Tuğcu'ya aittir.İçerik izinsiz kullanılamaz. Blogger tarafından desteklenmektedir.